LCHF! | Lininski

Lininski

Annons

LCHF!

002 (2)Japp, jag har gått på det och jag ska ge det en ärlig chans…LCHF alltså!
LCHF står för Low Carb High Fat, vilket kort och gått betyder lite kolhydrater och mycket fett.
Det är den första dieten som jag prövat (och jag har prövat några stycken) som jag tycker är både enkel och billig, och med billig menar jag att den är inte dyrare än det jag äter i vanliga fall.
När man äter efter den här modellen så ska man helt eller delvis utesluta allt som innehåller kolhydrater och socker, man ska alltså inte äta potatis, ris, pasta, bröd eller godis, läsk, saft, bakverk, mm. MEN…man ska heller inte dricka mjölk, äta frukt, det innehåller massor med socker eller underjordgrönsaker som morötter, palsternacka, mm. Det enda som jag använder mig av när det kommer till underjordgrönsaker är gul lök.
Vad får man äta då? Jo, man får äta alla sorters kött, fisk, fågel, ägg, svamp, alla ovanjordgrönsaker (broccoli, blomål, brysselkål, alla typer av sallad, bönor, ärtor, gurka, tomat, vitkål, ja alla typer av kål, mm), vispgrädde, riktigt smör, creme fraiche (den fetaste sorten), ostar, avocado osv, osv. När man är sugen på något kan man också i måttliga mängder äta nötter och bär. När det kommer till alkohol kan man dricka rött vin eller torrt vitt vin, ren vit sprit (i måttliga mängder förståss) men absolut inte öl, det är flytande bröd. Till frukost äter jag grekisk eller turkisk yoghurt blandad med visp grädde och två kokta ägg. Till lunch äter jag antingen rester sen gårdagens middag eller 2 stekta ägg, stekt bacon och kokt broccoli. Till middag varierar det men nätet svämmar över med goda och enkla LCHF-rätter så det är bara att leta efter något som passar. Istället för potatis, pasta eller ris har jag fastnat för blomkålsmos, mmmmm så gott.
Jag började för snart två veckor sedan med en startvikt på 72 kg och ett mått i midjan på 90 cm, sen dess har jag varken mätt eller vägt och tänker inte göra det på ett tag heller.
Det absolut bästa med den här dieten är att man äter när man är hungrig och man äter tills man är mätt så på dessa två veckorna har jag inte varit hungrig en enda gång men däremot håller jag mig mätt mellan måltiderna vilket gör att jag inte skåpäter, inte ens sånt som jag egentligen får äta…..fast det är klart, det händer ju att det åker ner en bit Brieost…… 😉

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. universum777

    Det såg gott ut! Skulle också vilja banta, men det går inte, för det är alla mediciner som jag måste ta, som gör mig tjock! Skulle bli vän med dig på FB, men vet inte vad du heter, tror Linda i förnamn, men sedan vet jag inte. Om du vill kan du väl leta efter mig? Jane Melander.
     
    KRAM!!

Annons
stats