Nu har jag bakat också! | Lininski

Lininski

Annons

Nu har jag bakat också!

Blogg 028

För ungefär tre år sedan hade jag en kollega som bjöd på ett fantastiskt gott bröd på ett personalmöte. Jag som alla andra ville NATURLIGTVIS ha receptet, vilket vi också fick. Jag gick genast hem och satte igång med att leta reda på bästa lådan att lägga det i…och där har det legat….fram till i onsdags då jag hittade det vid en lådröjning. I torsdags skulle jag då baka och såg därför till att ha alla ingredienser hemma…trodde jag….det skulle visst vara bikarbonat i också, vilket jag hade trott att jag hade men si det hade jag INTE. Igår packade jag därför in barnen i bilen och åkte in till stan och mina föräldrar för att förse mig med denna ingrediens ur min mammas lådor, det finns inget som man inte kan hitta hos mina föräldrar (jag försåg mig med hönsnät till mitt planerade mosshjärta också). Sent igår eftermiddag blev det då äntligen bakat, detta underbara bröd som går under namnet “Hurtbulle”. Vansinnigt enkelt då det inte ens kräver jäsningstid Nu tycker jag att alla ska baka och därför delar jag med mig av receptet här. Lycka till!

HURTBULLE

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats