Sockersaltade kanelmandlar! | Lininski

Lininski

Annons

Sockersaltade kanelmandlar!

001 I veckan har alla svenska hushåll fått ICA:s tidning Buffé i brevlådan och på sidan 17 fanns det ett recept som jag bara var tvungen att prova och man kan väl lätt säga att det var inget jag ångrade. Denna godsak var lika lätt att äta upp som den var att göra.

Sockersaltade kanelmandlar!

200 gram sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

1. Skålla och skala mandeln.
2.Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3-4 minuter.
3. Tillsätt mandlarna och rör runt. Fortsätt röra tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna.
4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tätslutande lock fram till servering.

Själv kom jag bara till “Bryt isär” i punkt 4, för när det var dags att tänka på förvaring så var de redan slut! 😉

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats